суботу, 12 листопада 2011 р.

Старовинна львівська фотографія

Хоча офіційним днем ​​народження фотографії вважається 19 серпня 1839 року, у Львові на той час вже був досвід з отримання світлин-дагерротипів.

Історія львівської фотографії налічує ось вже майже 170 років. Перша сотня років цієї історії описана в пропонованій Вашій увазі книзі, що побачила світ у видавництві "Центр Європи" ще у 2004 році.

По суті книга є першою і єдиною у своєму роді збіркою статей-досліджень на тему виникнення і розвитку фотографії у Львові, який волею Провидіння став колискою і нянькою як польської, так і української фотографії.

Групі українських і польських авторів-дослідників (а серед них відомі імена - Ірина Котлобулатова, Юрій Бірюльов, Олександр Жаковіч, С. Симоненко, Я. Стшалковській, К. Кнуровській, Д. Плєсьняк, Й. Кухарська, Є. Пивоварський, П. Новак, А. Собота, М. Млодницький, А. Залеський) під науковою редакцією А. Жаковіча вдалося створити чудове і унікальне за своєю інформативностю джерело.

На 368 сторінках крім 440 рідкісних фотографій Львова Ви знайдете безліч цікавої інформації про громадські об'єднання фотографів, видавничу та просвітницьку діяльность фотографічних товариств, про тогочасні наукові і практичні дослідження в галузі фотографії та багато іншого. Досить багато уваги приділено життєписам видатних львівських фотографів, зокрема Генріка Міколяша, Юзефа Сьвітковского і Вітольда Ромера.

Більш детальний огляд змісту цієї книги представлений на сайті "Львів-Фото" у Розділі "Джерела", підрозділ "Книги" (рос. мовою)

Немає коментарів: